600.000 sneller gezien worden?* Ga voor een infographic!

600.000 sneller gezien worden?* Ga voor een infographic!

Trekken plaatjes ook bij jou sneller de aandacht dan tekst? Zo is dat eigenlijk bij iedereen. Maar hoe kun je met jouw informatie toch goed en snel de aandacht trekken van jouw doelgroep? Met een infographic dus!

Een infographic is een aantrekkelijk vormgegeven afbeelding die veel informatie bevat en op een essentiële manier verwerkt worden. Ze worden steeds populairder, kijk maar eens bij nieuwsuitzendingen of in krantenartikelen. Behalve dat het aan populariteit toeneemt, hebben ze allerlei andere voordelen:

  1. Beelden trekken sneller en meer de aandacht: en dat is fijn, want in dit tijdperk worden we gebombardeerd met een grote hoeveelheid beeld en reclame. Onze hersenen zijn zo geprogrammeerd dat beelden sneller verwerkt worden en ook beter blijven hangen.
  2. Boodschappen worden duidelijker: Wanneer teksten worden omgezet in beelden, zie je in welke informatie ontbreekt. Door de ontbrekende informatie aan te vullen, wordt de boodschap beter omschreven en dus verduidelijkt.
  3. Veel info in een kleiner oppervlak: Door structuur aan te brengen in je grafieken, teksten, kleuren kun je eenheid aanbrengen en daardoor meer op een klein oppervlak kwijt.
  4. Infographics zijn universeel: Mensen met een andere taal, cultuur, leeftijd of achtergrond spreken allemaal dezelfde beeldtaal, waardoor het gemakkelijker wordt om verschillende doelgroepen aan te spreken.

Ben je overtuigd en wil je ook aan de slag met een infographic? Neem dan contact op zodat we samen de mogelijkheden in kaart kunnen brengen.

 

* Bron: Frankwatching.com